-mol e bißje annerschter wie Zürcher Geschnetzeltes…..
(fa etwa 4 Persone)
Dodezu brauche mir:
Fa es Flääsch:
600 Gramm Geschnetzeltes vum Schwein
2 Schtigg Zwiwwelle, in halwe Ringe geschnied
2 Schtigg Paprigaaschoote, in feine Streife geschnied
1 Glas Champignons, frische gehn nadierlich aa, so etwa 250 Gramm
2 Zeebcher Knowweloch, gehackt odder gepreßt
1 Becher Schmandt
100 Millilidder Sahne
200 Millilidder Kraanewasser, hundsgeweenliches
2 Eßleffel Senneft, scharfer
1 Eßleffel Soßebinder
Salz, Peffer, Paprigaapulver, Oliweöl zum Broode
Thymian, Majoran, Oregano – wamma die drei Kräuter eenzeln nedd do hat, kamma aa „Kräuter der Provence“ Mischung nemme
wamma maan, noch e Dösje Gemüsemais drunner mache
unn so werd’s gemach:
Die Flääschstreife würze unn scharf im Öl anbroode. Dann die Paprigaastreife, Zwiwwelle, Champignons dezu unn finnef Minudde gare losse. (wie owwe beschrieb, kamma noch e Dösje Gemüsemais drunner mache) De Schmand, es Wasser, de Senneft unn de Knowweloch dezu unn nochemol drei Minudde koche losse. Hitz erunner stelle, die Sahne eninn unn medd em Salz, Peffer, Paprigaapulver gudd abschmecke. Nimie hoch koche losse, daß es Gemies noch Biß hat. Noo Bedarf medd Soßebinner binne.
Fa de Reis:
5-6 Tasse Basmatireis
1 Päckche Cashew-Niss, naduur odder gesalz (die längliche, niereförmiche sinn das)
Salz, Currypulver
De Reis in reichlich Salzwasser noo Packungsanleitung gar koche, abschitte, e bißje abtrobbe losse unn serick im Topp medd em Currypulver scheen hell gääl dorchenanner mache. Beim Anrichte uffem Deller e Hand voll Niss iwwer de Reis streue.
De Kichebulle winscht Eich e Gurrer!