(so fa etwa vier bis finnef Leit, je noodem, ob Esser odder Fresser)
die Zutaate:
1 Pund Hackflääsch, gemischtes (fa Zugeraste unn Leit jingeren Alters, e Pund sinn finnefhunnert Gramm)
1,2 Kilo Grumbiere, feschtkochende odder vorwiechend feschtkochende
2 Stange Laach, gebutzt unn in Streife/Röllcher geschnied
200 Gramm geriewener Kääs
1 Becher Schmandt
1 Becher Sahne
200 Millilidder (hundsgeweenliches) Kraanewasser
1 Eßleffel Zucker
1 Eßleffel Gemiesebrieh-Pulver (Flääschbrieh geht aa)
1/2 Eßleffel Paprigaapulver
1/2 Teeleffel Muschkaatnuß, gemahlnie
Salz, Peffer, Maggi, Oliweöl
unn so werd’s gemach:
Die Grumbiere koche (zwansich Minudde sollte lange), abschitte unn abkiehle losse (ihr wolle eich jo nedd die Flosse vebrenne), schäle unn in Scheiwe schneide.
Es Hack medd em Zucker unn e bißje vum Öl in eme Topp anbroode. Es Brieh-Pulver mim Wasser dezu gewwe, uffkoche losse unn de Laach eninn duun unn finnef Minudde gare losse. Die Hitz erunner stelle, Sahne, Schmandt, Muschkaat, Paprika, Salz unn Peffer eninn, e paar Spritzer Maggi, gudd erumriehre unn gudd werzich abschmacke.
E Ufflaafform met em Öl ausreiwe, dann medd enner Laache Grumbierscheiwe ausleje, e Schicht vun dere Gemies-Hack-Sooß aus em Topp iwwer die Grumbiere vedeele, dann widder dodruff e Schicht Grumbierscheiwe, unn so weider mache, bis seletscht, als owwerschtes, e Laache Gemies-Hacck-Sooß driwwerkommt. De geriewene Kääs driwwer straue unn bei 160° (Umluft) im vorgeheizte Backowe e dreiverdel Stunn backe.