Schnitzelufflaaf medd Pilze – deftich unn gehaltvoll

 

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Dodezu brauche mir: (fa 4 Persone)

4 Schtigg Schnitzel, je 200 gr (ob Wutz, Pute, odder Gockel, je noo Geschmack)
1 Pund Pilze, Mischung odder Champignons, gebutzt unn geschnied
1 Schtigg Zwiwwel, in Werfelcher geschnied
100 Gramm Schinkewerfelcher
1 Zeebche Knowweloch, gehackt odder dorchgedrickt
200 Millilidder Weißwein, muß kenn deirer sinn
250 Millilidder Sahne
100 Millilidder Millich, egal ob Voll- odder halwer
2 Eßleffel Schmand
2 Eßleffel Butterschmalz
1 Eßleffel Butter
1/2 Bund Peterling, fein geschnied ( e Tipp fa die Mannsleit: ess Peterling, dann steht dei Ding!)
150 Gramm geriewener Kääs zum Iwwerbacke
Salz, Peffer, Zucker

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Unn so werd’s gemacht:

Die Speckwerfel im Schmalz medd eme gestrichne Eßleffel Zucker im Topp auslosse, bis de Zucker anfangt se bräune, die Zwiwwelcher unn de Knowweloch eninn, bis se glasich sinn. Die abgetroppne Pilze eninn unn e bißje anschwenke. Salze unn peffere unn medd em Wein ablösche. Gudd reduziere losse, scheen umriehre (etwa 10 Minudde), Hitz erunner stelle unn de Peterling, Schmand, Sahne, Milch eninn, korz broddelle losse, die Butter eininnriehre unn erunner vun de Kochplatt. Die Schnitzel beidseitich salze unn peffere, in erer Ufflaafform scheen newenanner leje, die Sooß aus em Topp driwwer schitte, gleichmäßich verdeele, unn bei 200° circa 25 Minudde im Owe iwwerbacke. 5 Minudde vor Schluß de geriewene Kääs driwwerstreue.
Dodezu basse Pommes, nadierlich aa Nudele unn e gudder griener Salat.
Noch e Tipp: Das Gericht kamma aa medd de doppelt Meng Pilze vegetarisch mache, wamma de Speck unn die Schnitzel wegloßt.
De Kichebulle winscht e Gurrer!

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