Inwoltini alla Saltimbocca in pikanter Peffer-Sahne-Sooß

(Schnitzelrellcher wie die Idaliener se mache)

Dodezu nemme mir: (fa 4 Portione)

4 Schtigg scheene Schnitzel, Schwein odder Kalb
4-8 Scheiwe roher Schinke, idealerweis halt der aus Parma
4 Scheiwe Emmentaler Kääse paar Blätter Salbei odder zur Not aus em Gewerzregal
Salz, Peffer, Oliweöl zum Broode
Zahnstocher

So mache mir’s:

Die Schnitzel eenzeln in eme Gefrierbeidel scheen platt kloppe. Salz unn Peffer druff, dann met em Schinke, em Kääs beleje, de Salbei druff unn zu eme Röllche sesamme rolle. Met Zahnstocher fescht stecke. Im Oliweöl scheen anbroode. Warm stelle.
Wann die Sooß ferdich is, iwwer die Röllcher in die Pann duun.

Unn so geht em Olli sei pikantie Peffer-Sahne-Sooß: (langt fa vier Leit)

1 Teeleffel Bunter Peffer aus de Mühl
1 Schtigg Zwiwwel in Werfelcher
1/8 Lidder Weißwein
1/8 Lidder Flääschbrieh (siehe owwe)
200 Millilidder Sahne
2 Eßleffel Butter
1 Eßleffel Parmesan, geriewener
1 Teeleffel Zucker
Kräuter, Oliweöl, Salz, Peffer

De Peffer in eme kleene Topp medd de Zwiwwel unn em Zucker im Oliweöl anschwitze. De Weißwein eninn riehre, gudd inkoche losse. Die Flääschbrieh eninn, aa gudd reduziere losse. Die Sahne dezu, medd Salz, Peffer unn de Butter abschmecke. Medd de Kräuter unn em Parmesan gudd riehre. Mim Pürierstab gudd dorchmixe. Ferdich!

Zu der Kombi esse die Idaliener am Liebschte Spaghetti, mir esse das aa geere medd Pommes.

Noch e griener Salat debei – e Gedicht!

De Kichebulle winscht e Gurrer!

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