Hähnsche-Geschnetzeltes medd mediterranem Tatsch

-mol e bißje südlännischer Piff in die Kich gebrung!

Die Zutaade: (fa etwa 8 gudde Portione)

2 Pund Hähnschebruscht, in feine Streife geschnied
2 Schtigg Paprigaaschoode, rot odder geel, aa in feine Streife geschnied
1 Schtigg Zucchini, aa in feine Streife geschnied
2 Schtigg Zwiwwel, aa in feine Streife geschnied
2 Schtigg Tomaadee, odder 6-8 Cocktailtomaade, gewerfelt (mol was anneres wie Streife)
1-2 Zeebche Knowweloch, gepreßt
2 Eßleffel Tomaademark
3/4 Lidder Hinkelsfong, wann ich kenner hann, nemm ich geere „Bouillon pur Huhn“ vunn Knorr
100 Millilidder Weißwein
1 Eßleffel Zucker
1 Becher Krääm fresch
2 Eßleffel Parmesan, geriewener
Rosmarin, Thymian, Paprigaapulver, Salz, Peffer, Oliweöl zum Broode (Wamma kä Rosmarin unn Thymian deheem hat, kamma aa e Gewerzmischung „Kräuter der Provence odder „Pizzagewürzmischung“ nemme)

So mache ma’s:

In erer groß Pann odder Topp 4 EL Oliweöl heißmache unn es Flääsch drin scheen anbroode losse, medd eme Teeleffel Salz unn e bißje Peffer werze. Es Flääsch aus de Pann nemme, warm stelle unn die Zwiwwele in de Pann medd de Kräuter/-mischung (etwa 1 TL, muß ma e bißje vorsichtich sinn, sunscht schmackt’s zu streng),em Zucker unn em Knowweloch anschwitze. Wann’s scheen bräunt, es Gemies dezu duun, medd em Weißwein ablösche unn scheen reduziere losse. De Hinkelsfong dezu, e paar Minudde bruddelle losse, 2 TL Salz, 1 TL Paprigaapulver, Krääm fresch, Parmesan unn es Flääsch eninn, gudd umriehre unn die Hitz erunner stelle. Noch etwa finnef Minudde ziehe loss unn ewentuell die Sooß medd Soßebinner noo Beliewe sämicher mache. Wer maan, kann medd Chilli schärfer noowerze.
Anstelle de Hähnschebruscht kamma nadierlich aa Putebruscht/Geschnetzeltes nemme.

Dodezu basse Nudele in alle Variatione odder aa Reis.

De Kichebulle winscht e Gurrer!